نحوه عملکرد دیافراگم دوربین مداربسته
نقش دوربین مداربسته در حفط امنیت بر هیچکسی پنهان نیست. هدف از طراحی و ساخت سیستم های امنیتی از جمله دوربین های مداربسته حفط امنیت و آسودگی خاطر برای کاربران است.
نقش کیفیت تصاویر دوربین مداربسته
اساس کار دوربین های مداربسته ضبط تصاویر و وقایع است و شما بر اساس نیاز خود یا به صورت آنلاین و هر زمان علاقه دارید یا نیاز دارید به بررسی این تصاویر بپردازید. گروه دیگری نیز هستند که تصاویر ضبط شده را در صورت به وجود آمدن مشکل بررسی میکنند.
به طور مثال در یک فروشگاه در صورت دزدی شدن به بررسی تصاویر دوربین های مداربسته فروشگاه میپردازند و دزد را شناسایی میکنند.
در هر دو صورت کیفیت تصاویر مهم ترین عامل برای رسیدن به هدف کاربران است. کیفیت بالا و جزییات قابل تشخیص دلیل تمایز دوربین های مداربسته خوب و بد است.
برای آنکه تصویر مناسبی از یک دوربین مداربسته در دسترس باشد، می بایست شرایط مناسبی را مهیا ساخت که بیشترین انتظارات ما برآورده شود که این شرایط عبارتند از : شرایط نوری مناسب، زاویه و ارتفاع نصب مناسب، شرایط نصب استاندارد و اصولی و …. می باشد.
در دسترس بودن نور استاندارد و مناسب برای دوربین ها در هر محیطی امکان پذیر نیست چرا که ممکن است شرایط نوری به هر دلیلی تغییر کند، بنابراین شرکت های تولید کننده ی نظارت تصویری در هنگام طراحی دوربین های خود از ویژگی های چشم انسان به منظور دریافت نور کافی و لازم برای سنسور دوربین مداربسته استفاده کردند و دیافراگم دوربین مداربسته را برای این منظور قرار دادند.
در ادامه به بررسی نحوه عملکرد دیافراگم دوربین مداربسته می پردازیم.
دیافراگم دوربین مداربسته چیست؟
در ابتدا لازم است بدانید دیافراگم چیست و چگونه کار میکند.
قبل از یک مثال میزنیم. حتما برای شما پیش آمده است که در نور زیاد قرار گرفته اید و متوجه شده اید مردمک چشمتان تنگ شده است تا نور کمتری وارد چشم شود و شما بتوانید به راحتی به عمل مشاهده کردن بپردازید.
و در عکس این، باز هم متوجه شده اید وقتی در محیط تاریک و نور کم قرار میگیرید مردمک چشمتان به طور غیرارادی گشادتر میشود تا نور بیشتری وارد چشم شما بشود.
نقش دیافراگم نیز دقیقا مانند مردک چشم است. دیافراگم شامل تیغه های می باشد که نسبت به نور حساس بوده و باز و بسته می شود. دیافراگم دوربین مداربسته از طریق اتصال به یک حسگر متصل دریچه را بزرگ یا کوچک می کند. این دریچه به اپرچر (Aperture) معروف است.
همانطور که گفتیم اگر نور محیط زیاد باشد دریچه کوچکتر و اگر نور محیط کم باشد دریچه بزرگ می شود تا نور بیشتری را جذب کند. با استفاده از این مکانیزم ساده بدون هیچ گونه مشکلی تصویر مناسبی از دوربین ایجاد می شود.
نقش دیافراگم بر روی فوکوس دوربین مداربسته
میزان باز و بسته بودن دیافراگم دوربین تنها بر روی نور ورودی تاثیر نمی گذارد. باز بودن دیافراگم، میزان فاصله فوکوس دوربین را نیز تحت الشعاع قرار می دهد. هر قدر دیافراگم دوربین بازتر باشد فاصله فوکوس دوربین کمتر است.
برای درک بهتر فرض کنید شما و دوستان در فاصله های مختلفی از یک دوربین قرار گرفته اید. دوربین بر روی شما فوکوس کرده، اما در حالت اولیه (دیافراگم بسیار بسته) دوست شما را هم با وضوح خوبی نشان میدهد. حال هرچه دیافراگم دوربین را بازتر کنیم دوست شما تارتر به نظر می رسد.
دیافراگم دوربین مداربسته را چطور نشان میدهند؟
بازه دیافراگم دوربین مداربسته را معمولا در کنار مشخصه های نور (حداقل نور مورد نیاز / min. iluustration) می نویسند. بیشتر دوربین های مداربسته دیافراگم f1.2 یا f1.4 دارند. بعضی از انواع دوربین با چیپ تصویر بزرگتر ممکن است دیافراگم های بزرگتری هم داشته باشند.
شاید برایتان سوال باشد نحوه نام گذاری از کجا آمده است؟ حرف f مخفف عبارت Focal Length هست یعنی فاصله کانونی. به فاصله بین لنز و سنسور دوربین میگن فاصله کانونی. فاصله کانونی همون چیزیه که زوم روی سوژه رو تعیین می کنه و برحسب میلی متر بیان میشه. مثلا 35 میلی متر یا 50 میلی متر.
مجموعه نوین تکنیک فعالیت خود را از سال ۹۰ در زمینه سیستم های حفاظتی با برترین برندها شروع کرده و تشکل از گروهی حرفه ای در زمینه فروش ، مشاوره و نصب و راه اندازی سیستم های کاملا نوین و حرفه ای دزدگیر اماکن و دوربین مداربسته و تجهیزات شبکه میباشد. این مجموعه با دارا بودن نمایندگی های رسمی برترین برندها و و همچنین کارشناسان مجرب در پیگیری دستورات مشتری و پاسخی شایسته به ایشان تلاش میکند.