کابل کشی بخش مهمی در نصب دوربین مداربسته محسوب میشود به طوری که میتوان گفت بدون توجه به نکات کابل کشی و کابل کشی اصولی شما با مشکل بزرگی برخورد خواهید کرد و دوربین شما دچار اختلال خواهد شد. پس لازم است اصول دقیق کابل کشی را فرابگیرید
سیستم های دوربین مداربسته متشکل شده است از: دوربین مداربسته (دوربین شبکه , آنالوگ و یا دوربین های AHD ) , دستگاه ذخیره ساز دوربین مداربسته ( DVR یا NVR یا XVR ) , پاور و منبع تغزیه , فیش بی ان سی یا سوکت , هارد اینترنال , سوئیچ ( در سیستم های تحت شبکه و کابل ( کابل کواکسیال , کابل شبکه , کابل برق و یا فیبر نوری )
اصول مهم در کابل کشی
کابل کشی درست و اصولی دوربین های مداربسته از اهمیت زیادی برخوردار است به طوری که کابل کشی تاثیر مستقیم بر روی طول عمر دوربین مداربسته و عملکرد و پایداری سیستم امنیتی شما دارد. پس باید به کابل کشی اصولی توجه زیادی داشته باشید.
کابل کشی اشتباه میتواند باعث کم شدن طول عمر کابل ها شود که در بلند مدت موجب وارد آمدن صدمات غیر قابل جبران به تمام سیستم دوربین مداربسته می گردد.
کلیات کابل کشی دوربین مداربسته
در مورد کابل کشی دوربین ها نکته اول آن است که شما از چه نوع دوربینی استفاده می کنید . دوربین های تحت شبکه IP Camera از کابل های شبکه با استاندارد UTP , SFTP , FTP و انواع CAT5 , CAT6 , CAT7 استفاده می کنند. سیستم های دوربین مداربسته AHD , HDcvi , HDtvi و آنالوگ نیز از کابل های کواکسیال RG59 , RG58 استفاده خواهند کرد.
کابل کشی شبکه برای دوربین مداربسته
کابل کشی شبکه عبارت است از نصب کابل شبکه بین دوربین مداربسته شبکه دستگاه NVR، تجهیزات شبکه و سوییچ ها و سایر موارد قرار گرفته در شبکه که دارای پورت شبکه می باشند. پایداری یک شبکه در قدم اول وابسته به بستر غیر فعال (PASSIVE NETWORK ) شبکه می باشد. کابل کشی شبکه دارای استاندارد ها و قواعد مخصوص به خود می باشد که اثر خود را در سرعت ارتباط و طول عمر شبکه تا قطع کامل ارتباط به شدت نشان می دهد.
تهیه نقشه سیستم دوربین مداربسته
برای کابل کشی بهتر و اصولی تر لازم است نقشه کلی ساختمان را داشته باشید. بدین منظور میتوانید از محل بازدید کنید و زاویه های مدنظر جهت زاویه دید دوربین های مداربسته را تعیین کنید و از محل دقیق قرارگیری دستگاه ریکوردر مطمئن شوید سپس مطابق با آن نقشه سیستم دوربین مداربسته کشیده شده و میزان و مسیر کابل ها معلوم گردد. سپس نقشه تهیه شده در اختیار نیروها قرار داده شود تا مطابق آن کابل کشی اجرا شود.
انتخاب مسیر کابل کشی
کابل کشی دوربین های مداربسته از هر مسیری امکان پذیر نیست و با توجه به موانع باید مسیری انتخاب گردد تا حداقل فاصله را از رک داشته و زیبایی کار رعایت گردد. در صورت کار در محیط های اداری , مسکونی و فروشگاهی زیبایی را در اولویت قرار دهید.
نکته فنی مهم در این انتخاب مسیر کابل کشی شبکه باید رعایت کنید این است که از عبور کنار کابل های برق و تجهیزات تولید کننده نویز و استابلایزر ها اجتناب کنید. این نویز سبب اختلال در انتقال اطلاعات و ایجاد پارازیت می گردد. حداقل فاصله کابل شبکه و کواکسیال از کابل برق 30 سانتیمتر می باشد. در صورت اجبار از عبور با فاصله کمتر از کابل های روکش دار FTP استفاده کنید و مسیر کابل را از انواع عایق دار انتخاب نمایید.
انتخاب نوع کابل دوربین مداربسته
کابل شبکه در مدل های مختلف با سرعت های مختلف و انواع روکش تولید می شود. با توجه به نیاز خود و بودجه کابل مورد نظر خود را انتخاب نمایید. در محیط های صنعتی و نویز پذیر از کابل های شبکه برند نوع SFTP استفاده کنید. برای محیط های داخلی UTP کفایت می کند. در مورد کابل کواکسیال نیز از RG59 با مقاومت 7 oHm تغریبا برای تمام محیط ها مناسب هستند.
بستر کابل کشی دوربین مداربسته
یکی از نکات مهم در کابل کشی این است که کابل دوربین مداربسته نباید در دسترس باشد و دیده شود. در دسترس بودن کابل سبب آسیب زدن به آن بصورت عمدی یا سهوی می گردد. بستری که برای کابل در نظر گرفته می شود شامل انواع مختلفی مانند ترانک و داکت، لوله های فلزی و فلکسی، سینی های فلزی و پلاستیکی و … می باشد.
با توجه به محل قرار گرفتن کابل یکی از موارد فوق را انتخاب می نماییم. مثلا روی دیوار های داخل اتاق ها از ترانک یا داکت با توجه به حفظ زیبایی استفاده شده و یا در سقف و کف و روی دیوار ها برای تعداد کم کابل از انواع لوله و برای حجم بیشتر از سینی استفاده می شود که انتخاب آن کاملا بستگی به نوع محیط دارد.
مورد دیگر دسترسی آسان و امکان تعویض و یا افزودن احتمالی نود شبکه و یا دوربین مداربسته می باشد. با دیدی به آینده بستر رو طوری انتخاب نمایید که امکان افزایش تعداد کابل را داشته باشد.
نحوه نصب کابل دوربین مداربسته
هنگام کابل کشی دقت نمایید تا چرخش کابل زاویه بیشتر از 90 درجه به کابل ندهید که موجب پارگی یا افت سرعت خواهد شد. همچنین مراقب له شدگی و پارگی و صدمات احتمالی به کابل شبکه باشید. استفاده از قطعات اتصال در صورت پارگی کابل توصیه نمی شود و ترجیحا کابل را تعویض نمایید.
کابل کشی نباید تحت فشار باشد و باید ازادانه بتوانند حرکت کنند. همانطور که ذکر شد کابل های دوربین مداربسته نباید دیده شوند. به همین منظور در صورت کابل کشی در مسیر هایی که از داکت خارج می شوند از باکس استفاده نمایید.
طول مجاز کابل دوربین مدابسته
در مورد استاندارد کاری دوربین ها این طول متفاوت است . برای دوربین های مداربسته AHD تا 200 متر مسافت , برای دوربین مداربسته HDcvi و HDtvi تا طول 500 متر و طول مجاز قابل استفاده برای کابل شبکه 90 متر می باشد. به همین منظور در طراحی محل سوییچ ها و دستگاه رکوردر دوربین مداربسته باید ترجیحا مرکز در مرکرز پروژه قرار گیرد یا در جایی باشد که طول کابل از این مقدار بیشتر نگردد. در صورت طولانی بودن مسافت از دو یا چند سوئیچ یا دستگاه استفاده کرده و از آنها تا رک مرکزی کابل های ارتباطی بکشید.
از کشیدن زیاد کابل خودداری نمایید. این امر سبب تغییر نازک شدن سیم داخل کابل و یا نیم قطع شدن آن میگردد که به تبع افت سرعت , قطعی و نویز را در پی خواهد داشت.
لیبل گذاری کابل های دوربین مداربسته هنگام کابل کشی
تمامی کابلها باید در ابتدا و انتهای آن با استفاده از شماره، لیبل شیشه ای و یا پرینت لیبل شماره گذاری گردد تا پیدا کردن یک کابل به راحتی انجام پذیرد. در جاهایی که حجم بالایی از کابل از کنار هم عبور می کنند در فواصل مختلف روی کابل نیز شماره گذاری می شود. شماره گذاری کابل شبکه دارای فرمت مخصوصی می باشد که نشان دهنده نود، شماره پورت پچ پنل، شماره رک، شماره اتاق و موارد مشابه است که پیدا کردن آن را برای نصاب دوربین مداربسته سا کارشناس فنی بسیار سهل و آسان می نماید.
مجموعه نوین تکنیک فعالیت خود را از سال ۹۰ در زمینه سیستم های حفاظتی با برترین برندها شروع کرده و تشکل از گروهی حرفه ای در زمینه فروش ، مشاوره و نصب و راه اندازی سیستم های کاملا نوین و حرفه ای دزدگیر اماکن و دوربین مداربسته و تجهیزات شبکه میباشد. این مجموعه با دارا بودن نمایندگی های رسمی برترین برندها و و همچنین کارشناسان مجرب در پیگیری دستورات مشتری و پاسخی شایسته به ایشان تلاش میکند.
برای دریافت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با شماره 02166763306 تماس بگیرید.