نقش دوربین مداربسته در تحقیقات
دورین های مدار بسته (CCTV) معمولا در ادارات پلیس مورد استفاده قرار میگیرد که این استفاده از تصاویر دوربین های مداربسته میتواند کمی بحث برانگیز می باشد.
دوربین مداربسته چیست؟
در ابتدا و قبل از هرچیزی لازم است بدانید دوربین مداربسته چیست؟ دوربین مداربسته به انگلیسی CCTV یا Closed Circuit Television میباشد. همانطورکه از ترجمه کلمه به کلمه عبارت CCTV پیداست، به این نوع سیستم نظارت تصویری “تلویزیون مداربسته” میگویند. ولی ما این نوع سیستم های امنیتی را با نام دوربین مداربسته می شناسیم و به دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت اند.
دوربین عنصر مهم یک سیستم حفاظتی و نظارت تصویری میباشد. سیستمهای نظارت تصویری معمولا شامل دوربین، دستگاه ضبط و غیره هستند. وظیفه اصلی دوربین مداربسته دریافت تصویر محیط و ارسال آن برای دستگاه ضبط (DVR یا NVR) جهت ضبط و ذخیره سازی می باشد.
از آنجا که گفتیم اغلب این دوربین ها در حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت بکار می رود این واژه بیشتر به همین حیطه بر می گردد اما معنی فنی آن حتی دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز دربر می گیرد.
با توجه به بحث برانگیز بودن دوربین مدار بسته، بطور شگفت انگیزی اطلاعات کمی درمورد نحوه استفاده و موثر بودن آن در دستیابی به بسیاری از اهداف اعلام شده در دست است.
نقش دوربین مداربسته در تحقیقات
تجزیه و تحلیل 251,195 جنایت ثبت شده توسط پلیس حمل و نقل بریتانیا در سالهای 2011 تا 2015 در شبکه راه آهن بریتانیا نشان داده است که دوربین های مداربسته
45٪ موارد در دسترس محققین بوده
29٪ موارد (65٪ موارد که در دسترس بود) مورد استفاده قرار گرفت.
دوربین مداربسته در ثبت بسیاری از جرایم به جز موارد مربوط به مواد مخدر و اسلحه و تقلب مورد استفاده قرار گرفته است.
اما در حالت هایی که جنایات جدی تر است، یا در مکان های ناشناخته یا زمان های خاص دوربین های مداربسته کمتر در دسترس هستند.
کارایی بهینه دوربین مداربسته با توجه به ناحیه های عمومی که پوشش داده می شوند محدود می شود. توصیه های متعددی برای افزایش استفاده از CCTV مورد بحث قرار گرفته است.
کمک به تحقیقات پلیسی
بدون توجه به نقش سیستم های نظارتی در کاهش میزان وقوع جرم، این سیستم ها می توانند در تشخیص مجرمان نیز نقش داشته باشند .مثال های بسیاری وجود دارد که نوارهای ویدئویی سیستم های نظارتی در شناسایی مجرمان موثر واقع شده اند .
همچنین این سیستم ها می توانند افرادی را که در محل حضور داشتند و به عنوان شاهد تلقی می شوند شناسایی کنند، افرادی که در حالت عادی قصد مراجعه به پلیس و ادای شهادت را نداشته اند .
تصاویر به دست آمده از این دوربین ها می توانند بسیار معتبر باشند لذا کیفیت تصویر در این سیستم ها، در صورتی که برای اهداف قضایی استفاده می شوند ، بسیار اهمیت خواهد داشت.
اگر دوربین ها یک حادثه را ثبت کنند و پلیس سریعاً و بر اساس مشاهده تصاویر به دستگیری مجرم در محل و قبل از ترک آن بپردازد،ذخیره سازی تصاویر واقعه می تواند در محکومیت مجرم و در واقع درخواست فرجام کردن موثر واقع شود .
این حقیقت که احتمال دستگیری توسط پلیس در هنگام وقوع جرم بر اساس وجود سیستم های نظارتی بالاتر می رود منجر به آن خواهد شد تا مجرمان به انجام اعمال وقت گیر کمتر تمایل نشان دهند.
کمک رسانی در مواقع اورژانس از منظر امنیت اجتماعی ، اپراتورهای ناظر بر تصاویر سیستم های امنیتی می توانند در مواقع مشاهده فردی که در خیابان به علت بیماری و یا بر اثر یک حادثه (برای مثال درگیری با یک دزد) به کمک پزشکی احتیاج دارد با مراکز خدمات پزشکی تماس بگیرند .
این فراخوانی کمک برای افراد اجتماع می تواند به عنوان یکی ازمزایای عمده سیستم های نظارتی تلقی شود. آمار نشان می دهد که به ازای هر۷۰۰ ساعت نظاره بر تصاویر اجتماعی ، ۱۰ تا ۲۰ تماس با پلیس و نیروهای خدماتی گرفته می شود.
مجموعه نوین تکنیک فعالیت خود را از سال ۹۰ در زمینه سیستم های حفاظتی با برترین برندها شروع کرده و تشکل از گروهی حرفه ای در زمینه فروش ، مشاوره و نصب و راه اندازی سیستم های کاملا نوین و حرفه ای دزدگیر اماکن و دوربین مداربسته و تجهیزات شبکه میباشد. این مجموعه با دارا بودن نمایندگی های رسمی برترین برندها و همچنین کارشناسان مجرب در پیگیری دستورات مشتری و پاسخی شایسته به ایشان تلاش میکند.